ILD

Flammehavet kulminerer. Folk fra de omkringliggende parcelhuse stimler sammen og står forstenede og betragter ødelæggelserne. En røgdykker dukker foroverbøjet frem i den røgfyldte døråbning. I armene bærer han en bevidstløs dreng i nattøj. Højst fire fem år.

Skjult bag tæt buskads, står manden med et intenst  udtryk i øjnene. Hans ophidselse er på sit højeste. Tæt på klimaks. ILD! Han kan ikke få nok. Langsomt fører han hånden ned i jakkelommen. Vil mærke det kølige metal mod sin hud og opdager at den er væk!  Febrilsk søger han efter den i de andre lommer. Den er og bliver væk.

Et skingert skrig blander sig med flammernes buldren. Moren til drengen. En mand når akkurat at gribe hende, lige inden hun rammer fliserne. Nænsomt, beskyttende hendes nakke, får han den bevidstløse kvinde anbragt på fortovet. Træder til side og lader en tililende læge tage over.

Fornøjelsen er ødelagt. Det samme er den seksuelle  ophidselse. Han ser sig søgende omkring, inden han  træder  ud fra buskadset. Vil væk; men en stærk arm holder ham tilbage.

”Er det dig der har tabt denne her?”

 

/Poul Erik Larsson