ALLE KIRKENS KLOKKER BIMLEDE

Klokkespillet i tårnet af kirken i den lille landsby, forkynder med malmfulde slag, at et bryllup er nært forestående. Henrik stiller sig diskret i baggrunden og betragter gæsterne, der er begyndt at sive ind i kirken for at finde frem til deres pladser. Han ønsker ikke at blive genkendt. For nogle år siden havde han dannet par med kvinden, som lige nu står på den anden side af kirken og tripper nervøst i sin smukke hvide brudekjole, mens hendes far forgæves prøver at berolige hende.


Henrik havde dengang taget imod et tilbud fra et verdensomspændende firma i USA, som han ikke kunne sige nej til. Et helt år skulle han opholde sig i North Carolina og det ville Jeanet ikke vente på. Hun havde fundet sig en anden kæreste tre måneder efter at han var rejst.

Henrik overvandt aldrig tabet af Jeanets kærlighed og har de sidste par år fulgt med i hendes gøren og laden på facebook. Jeanet opdaterede flittigt sin status med alt hvad der skete eller skulle ske i hendes liv. På den måde havde Henrik fundet ud af, at hun skulle giftes og at hendes kommende mand hed Chris Normann. En englænder med en høj stilling i en stor international medicinalvirksomhed


Da de sidste gæster er kommet på plads, finder Henrik en plads bagerst i kirken, hvor han ubemærket kan sidde og følge med i vielsen. Kvinden der betjener orglet, slår tonerne an til bryllupsmarchen. Den dæmpede mumlen forstummer og der bliver helt stille i den smukt blomstersmykkede kirke. Alle vender sig om og venter spændt på at dørene bliver slået op. Da det endelig sker, træder Jeanet yndefuldt op ad kirkegulvet i sin smukke brudekjole med det lange slæb perfekt foldet ud. Hun har stukket sin hånd ind under farens arm. I samme øjeblik som far og datter går forbi bænkerækken hvor Henrik sidder, synker faren sammen på kirkegangen Tonerne fra orglet forstummer. Ingen siger noget. Holder i nervøsitet vejret. Henrik forlader sin plads på bænken og skynder sig at komme Jeanets far til undsætning. Da han sætter sig på hug ved siden af ham, løfter Jeanet sit brudeslør og ser bestyrtet på ham.
"Henrik hvad laver du her?" spørger hun med skinger stemme.
Henrik finder sine bilnøgler frem i jakkelommen og rækker dem til hende.
"Det kan vi tale om senere Jeanet, nu gælder det din fars liv. Find en der kan løbe ud til min bil og hente min lægetaske på bagsædet. Den holder lige uden for kirken, det er en mørkerød Rover," siger han og begynder at give faren hjertemassage.
"Er du læge?" spørger Jeanet.
"Hjertelæge," svarer Henrik og fortsætter med at give faren hjertemassage.