Bibliotekernes lektørudtalelse, konklusion:

En velfortalt historie, Larsson skriver solidt og godt. Larsson er i den bedre ende af nyere danske forfattere, en solid og velskrevet krimi med fokus på politiarbejdet.

Lektør Per Månson

 

Hvis du er til spænding på hver side, vil jeg anbefale, at du læser min kriminalroman Alter Ego, som handler om en mand, der på overfladen tilsyneladende lever et perfekt liv: Lykkelig gift, direktør i en stor virksomhed, flot villa og dyr bil.

Sandheden er dog en anden. Han bærer på en frygtelig hemmelighed, og har adskillige menneskers liv og skæbner på samvittigheden.

Det hele startede femten år tidligere.

Da hans kone, Marianne, rejser til Italien med to veninder, ringer han efter en callgirl, som ikke lever op til forventningerne. I frustration slår han pigen ihjel og samme skæbne overgør hendes kæreste, der har siddet i sin bil udenfor og ventet. Det lykkes så effektivt for ham at skaffe sig af med de to lig, og slette alle spor efter ugerningerne, at politiet ikke er i nærheden af, at fatte mistanke.

To år senere slår han nådesløst til igen.

Først femten år efter den første forbrydelse sker der noget. Marianne har et ærinde oppe på loftet i deres store villa og finder, skjult bag tykke rockwoolmåtter, en mystisk trækasse, der er sikret med jernkæder og en solid hængelås. Det vækker hendes nysgerrighed og får hende til at tilkalde sin bror William, der er låsesmed. Han hjælper hende med at åbne kassen.

Få dage senere, findes William knivdræbt på sin altan.

Lavinen begynder at rulle!